Бившият ръководител на израелската космическа агенция Ави Хар-Евен е починал

...
Бившият ръководител на израелската космическа агенция Ави Хар-Евен е починал
Коментари Харесай

Екшефът на израелската космическа агенция почина от рани след безредиците през май

Бившият началник на израелската галактическа организация Ави Хар-Евен е умрял от пострадвания, получени при безредиците, които избухнаха в страната по време на спора сред Израел и палестинското придвижване Хамас, заяви Асошиейтед прес.

84-годишният Хар-Евен е бил приет в болница, откакто получил изгаряния и увреждания от поемане на пушек, когато арабска навалица опожарила хотела, в който бил отседнал предишния месец в северния израелски град Акра. Болницата в Хайфа, където бил лекуван, удостовери гибелта му късно в неделя.

Хар-Евен е заемал редица управителни постове в израелския аерокосмически бранш, а сред 1995 и 2004 година е отпред на галактическата организация на страната, се споделя в известие, публикувано от фамилията му. След напускането на организацията той е работил като откривател в центъра за стратегически изследвания " Бегин-Садат " в университета " Бар-Илан ".

Насилието сред еврейски и арабски тълпи в Израел избухна по време на 11-дневната война сред израелските въоръжени сили и бойците на Хамас в линията Газа. В продължение на няколко дни бяха опожарени десетки коли, изгоряха най-малко две синагоги, а многочислени жилища, най-вече благосъстоятелност на евреи, бяха атакувани от тълпите. Най-малко двама души, евреин и арабин, бяха убити при обособени произшествия в Лод, град със смесено население в Централен Израел
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР