Бившият ръководител на хидротехнически район в Напоителни системи в Шумен

...
Бившият ръководител на хидротехнически район в Напоителни системи в Шумен
Коментари Харесай

В Шумен съдят бившия шеф на Напоителни системи ЕАД в града

Бившият началник на хидротехнически регион в " Напоителни системи " в Шумен Юлиян В. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен с три обвинявания.

48-годишният мъж в качеството си на длъжностно лице и при изискванията на продължавано закононарушение не положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала забележителна вреда за предприятието.

Второто обвиняване против Юлиян В. е, че като началник на дружество нарушил или позволил да се извърши нарушаване на разпоредбите, открити със специфичен закон за опазване на рибата и другите водни организми.

Използвал е служебното си състояние, с цел да набави за другиго незаконна полза е третото повдигнато обвиняване против Юлиян В.

В интервала от началото на август до 13 септември 2013 година в землищата на с. Михайловски и с. Памукчии наредил на пазача на язовира да изпусне водата на язовир " Нови Пазар 1 ", с цел да бъде осъществен икономически лов на риба. Така предизвикал обилни вреди на " Напоителни системи " ЕАД - клон Черно море, в размер на 470 411 куб. м. на стойност 49 003 лв., като действието е осъществено съзнателно. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години.

Така е улеснил наемателя на цитирания язовир - " Алгеа Индъстри " ЕООД от Девня, в организирането на икономически лов на риба на толстолоб. Юлиян В. се присъединил в логистиката за намиране и склоняване на служащи, които да ловят риба с гриб, за възнаграждение за труда им, товарене на уловената риба в микробуси на изкупвачите, претеглянето на улова на брега на язовира, продажбата й, в това число приемане на сумата за продадената риба и предаването и на шефа на " Алгеа Индъстри " ЕООД Денислав Стефанов.

За закононарушението се планува наказване отнемане от независимост до 3 години или " Пробация ", както и санкция от 100 до 300 лв..

Третото обвиняване против Юлиян В. е за това, че от началото на август 2013 година до 6 септември 2013 година e употребявал служебното си състояние, с цел да набави на " Алгае индъстри " ЕООД, сумата от близо 30 000 лв.. Тя била незаконна полза от стопанския лов на риба на толстолоб, сбъднат във водите на язовир " Нови пазар1 ". Това закононарушение се санкционира с отнемане от независимост до 3 години.

Това е втори обвинителен акт против към този момент някогашния началник на " Напоителни системи " в Шумен Юлиян В. До него се стигна, откакто Апелативният съд във Варна върна делото на прокуратурата. В новия обвинителен акт против подсъдимия Окръжната прокуратура в Шумен го предава на съда с изключение на по първичното и с нови две обвинявания.

Процесът против Юлиян В. стартира на 18 септември 2017 година в Шуменския областен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР