Бившият ръководител на Хамас Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да

...
Бившият ръководител на Хамас Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да
Коментари Харесай

Бивш ръководител на Хамас призова съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел

Бившият началник на " Хамас " Халед Мешаал прикани мюсюлманския свят да излезе в петък на митинги в поддръжка на палестинците, а прилежащите страни да се причислят към войната против Израел, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 200
" В петък би трябвало да излезем на площадите и улиците на арабския и ислямския свят ", сподели Мешаал, който сега е отпред на службата на " Хамас " за диаспората, в обръщение, изпратено до организацията. Той съобщи още, че държавните управления и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат по-голям дълг да поддържат палестинците.

" Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и  всички знаете каква е отговорността ви ", сподели Мешаал, който се намира в Катар.

Йордания и Ливан са страните с максимален брой палестински бежанци, отбелязва Ройтерс.

" За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е миг да приложите (теориите) ", сподели високопоставеният представител на " Хамас ".

Мешаал насочи апела си в миг, когато Израел съобщи, че ще ускори отговора си на нападението на палестинската формация, като предприеме сухопътно нахлуване. През нощта израелски изтребители поразиха над 200 цели в линията Газа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването в доминираното от " Хамас " държавно управление в линията Газа заяви за минимум 950 убити и 5000 ранени в пренаселения крайбрежен анклав от началото на спора, написа Българска телеграфна агенция.

В събота въоръжени бойци на " Хамас " нахлуха от линията Газа в Южен Израел - най-смъртоносната офанзива на палестински бойци в историята на Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР