Бившият R&B певец Ар Кели вероятно ще прекара остатъка от

...
Бившият R&B певец Ар Кели вероятно ще прекара остатъка от
Коментари Харесай

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда виновен за десетилетия на сексуален тормоз

Бившият R&B артист Ар Кели евентуално ще прекара остатъка от живота си в пандиза - съдът в Ню Йорк е постановил 30 години отнемане от независимост против него по делото за рекет и полов трафик.

Изпълнителят на " I Believe I Can Fly " беше упрекнат след голям брой сигнали на дами, които се оплакаха, че са станали жертва на полов тормоз от страна на музиканта. Те настояват, че той е злоупотребявал с ситуацията си, с цел да примамва млади девойки и момчета да спят с него, след което да упражнява психическо и физическо принуждение над тях.

Част от очевидците по делото настояват, че той ги е принуждавал да пишат компрометиращи писма и подправени признания, посредством които след това ги е държал според. Други разказват епизоди на физическо малтретиране и унижения, когато той е изпадал в положения на яд.

Първите индикации, че артистът има проблеми със закона, се появяват още през 90-те години. Тогава Ар Кели е даден на съд от своя някогашна интимна партньорка, която твърди, че е почнала полова връзка с него, когато тя е била на 15 години, от което е претърпяла персонални и прочувствени вреди.

През 1994 година музикантът подписва и брак с 15-годишната певица Аалия, чийто дебютен албум е продуциран от него. Бракът им е преустановен по гледище на фамилията на младата жена, откакто се потвърждава, че документите ѝ за идентичност са фалшифицирани, с цел да се прикрие, че тя е малолетна.

Скандалите към Ар Кели не престават и през идващите десетилетия, като има множествео сигнали за това, че той притегля малолетни девойки за полови връзки. През 2002 година той е упрекнат за детска порнография след приключването на секс-запис с негово присъединяване - няколко години по-късно той е оневинен, само че репутацията му е срината.

През 2017 година BuzzFeed разгласява журналистическо следствие за това, че Ар Кели се е заобиколил с млади дами, които манипулира душевен и убеждава да пресечен всевъзможни връзки със фамилиите си, с цел да му бъдат разполагаем.

През 2019 година се появи и документалният филм " Surviving R. Kelly ", отдаден на тези кавги. Малко след премиерата лейбълът на артиста приключва връзките си с него, а прокуратурата му повдига обвинявания за 10 случая на полова корист.

Според доказателствата по делото - Кели е поддържал мрежа от хора към себе си, чиято работа е била да притеглят девойки, момчета и млади дами за негови интимни сътрудници. В тази група са съучаствали мениджъри, охранители и други членове на антуража му.

Защитата на Ар Кели опитваше да снижи наказването му, като залагаше на оправданието, че самият той е преживявал полово принуждение като малко дете от страна. Психологът, който е направил експертизата му, счита, че предишното му може да е асъдействало за " хиперсексуалността " и неналичието на задръжки.

Съдът обаче е възприел причините на прокуратурата, която изиска над 25 години затвор. В претекстовете на решението се споделя, че Кели е оставил след себе си " пътека от разрушени човешки животи ".

Съдията регистрира фактора с тежкото детство на музиканта, само че счита, че то не може да бъде опрощение за породените от него вреди на толкоз доста други хора.

Адвокатите му оповестиха, че Кели " приема, че е човек с дефекти, само че не е едноизмерното страшилище, което страната разказва ". Те считат да апелират решението за 30-годишната присъда.

Срещу Кели обаче има още няколко заведени каузи за полово принуждение и владеене на порнография в Илиноис и Минесота.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР