Бившият просветен министър и настоящ общински съветник в София Диян

...
Бившият просветен министър и настоящ общински съветник в София Диян
Коментари Харесай

Деян Стаматов зове учениците да тръгнат около час по-рано за матурите

Бившият образован министър и сегашен общински консултант в София Диян Стаматов прикани в сряда, 18 май, учениците да тръгнат доста по-рано за държавния зрелостен изпит . Причината се предстоящите митинги на превозвачите и на Столичния автотранспорт.

Диян Стаматов в този момент е ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 119-то учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София.
 Столичният превоз на митинг в сряда, само че разписанията без смяна
Столичният превоз на митинг в сряда, само че разписанията без смяна

Самият градски превоз обаче ще се движи обикновено

Той изрази вяра протестните дейности да стартират след началния час на матурите.

Според Стаматов е добре зрелостниците да са на мястото на изпита 30-40 минути по-рано и авансово да проиграят маршрута до съответното образователно заведение.

" От на следващия ден цялата ни страна навлиза в една извънредно дълга изпитна сесия в междинното обучение, която ще завърши някъде след 20 юни . Една поредност от към 100 изпита. За това време най-важното остава спокойната организация, спокойното осъществяване и апелът да не се вършат никакви промени в никакво отношение по организацията на всевъзможни действия в междинното обучение ", разяснява Стаматов.
 МОН моли превозвачите да съобразят митинга си с матурите
МОН моли превозвачите да съобразят митинга си с матурите

Фандъкова да се преценява, когато издава позволение за митинг, зове Денков

Като някогашен образован министър той изясни, че оценката " Среден (3) " става малко по-трудно достижима поради покачването на долната граница на летвата за точки и оценка . Няма да има смяна във връзка с златната среда, още по-малко за високите оценки, посочи Диян Стаматов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР