Бившият продуцент Харви Уайнстийн, който излежава присъда от 23 години

...
Бившият продуцент Харви Уайнстийн, който излежава присъда от 23 години
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн с нови обвинения за изнасилвания на четири жени

Бившият продуцент Харви Уайнстийн, който излежава присъда от 23 години затвор за полово принуждение, бе упрекнат още веднъж, този пъти за изнасилвания на четири дами, едната от които е била на 17 години, заяви електронното издание на " Варайъти ".

В желае от четирите дами, чиито имена не се загатват, се показват случаи на полово принуждение от страна на Уайнстийн в интервала 1984 година -2013 година, някои от които са се случили след срещи с продуцента на кинофестивалите в Кан и Венеция.

Едната от анонимните тъжителки, която била " почти на седемнадесет години " през 1994 година, твърди съгласно правосъдните документи, че Уайнстийн я задържал срещу волята й, полово я малтретирал и изнасилил.
Жената от щата Тенеси твърди, че Уайнстийн я поканил в хотелската си стая, с цел да разиска евентуалната й кариера в киното, само че там взел шофьорската й брошура и я заплашил, че в случай че опише в миналото за това пред който и да било, той щял да се погрижи тя в никакъв случай повече да не играе в киното и щял да поръча да я проследят и да наранят нея и фамилията й.

В жалбата се показва още, че братът на Уайнстийн - Боб, както и киностудиата " Мирамакс " и " Дисни ", са знаели или има учредения да се счита, че са знаели, че Уайнстийн е податлив към полово принуждение и че злоупотребява с ситуацията си, с цел да притегля млади актриси в жилища, хотелски стаи и офиси под претекст, че ще разискват настоятелен въпроси и да ги насилва полово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР