Бившият президент записа тези победи преди т.нар. Супер вторник на

...
Бившият президент записа тези победи преди т.нар. Супер вторник на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп спечели номинация в още два щата

Бившият президент записа тези победи преди така наречен Супер вторник на 5 март, когато гласоподавателите в 15 щата ще дефинират желания си претендент и за двете партии
Доналд Тръмп завоюва поддръжката на Републиканската партия в още два щата - Мисури и Мичиган, като се чака същият резултат и в Айдахо.

Така той се приближава от ден на ден до формалната номинация на Републиканците за президентските избори през ноември.

И в двата щата Тръмп победи последната му останала съперничка за републиканската президентска номинация Ники Хейли, което го приближи до окончателното продобиване на кандидатурата на своята партия за Белия дом.

В Мичиган бившият президент победи опонентка във всички 13 региона, участващи в номинационните събрания, заяви организацията на Републиканска партия в щата. Тръмп печели с поддръжка от близо 98%, което възлиза на 1575 гласа, а за Хейли са дали своят вот едвам 36 души.

Повече от 1600 членове на Републиканската партия участваха в събранието в западния град Гранд Рапидс в Мичиган, където избираха делегати за Тръмп или някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Хейли за националното номинационно заседание на партията през юли.

По-късно през днешния ден би трябвало да се произведат първичните избори на републиканците и в щата Айдахо. Това ще е един от последните опити на Хейли да промени хода на конкуренцията преди супервторника на 5 март - най-големия ден в първичните избори, когато ще гласоподават 15 щата и една територия.

С успехите си в Айова, Ню Хемпшир, Невада, американските Вирджински острови, Южна Каролина, а в този момент и в Мичиган и Мисури, Тръмп има безапелационна преднина в конкуренцията, а Хейли се държи с помощта на поддръжката на донори, които се стремят към опция на някогашния президент, отбелязва Ройтерс.

За този избирателен цикъл републиканците от Мичиган създадоха хибридна система за номиниране, разграничена на първоначални избори и партийни събрания. Тръмп завоюва безапелационно първичните избори в този щат във вторник, като си обезпечи 12 от 16-те делегати, които бяха препоръчани за систематизиране. В събота той взе всички останали 39 делегати в Мичиган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР