Бившият президент в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев потвърди, че

...
Бившият президент в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев потвърди, че
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Започваме преговорите след старта на парламента. Няма да ходим по партийни централи!

Бившият президент в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев удостовери, че ще взе участие в така наречен " контактна група " на ГЕРБ за договаряния за сформиране на кабинет. Името му, дружно с това на някогашният външен министър в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" Соломон Паси бе препоръчано малко по-рано през днешния ден на брифинг от водача на ГЕРБ Бойко Борисов. 
 
" Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо постоянно държавно управление. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за оферти от другите проевропейски и евроатлантически партии ", написа в изказване, изпратено до медиите, Росен Плевнелиев.
 
Той разяснява, че " контактната група ще стартира своята работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота. Контактната група ще организира срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната. Целта е да се промени методът, да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения ".
 
Бойко Борисов разгласи през днешния ден на първия си брифинг след изборите, че ще инициира договаряния с всички парламентарни партии за сформиране на постоянен кабинет. Преговорите ще се водят от специалисти, а съществени тематики ще позицията по отношение на Путин и поддръжката за Украйна, финансите, в това число инфлацията, влизането в еврозоната и енергетиката.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР