Бившият президент републиканец Доналд Тръмп има предимство пред вицепрезидента от

...
Бившият президент републиканец Доналд Тръмп има предимство пред вицепрезидента от
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Тръмп води на Харис, темите са войните в Близкия изток и Украйна

Бившият президент републиканец Доналд Тръмп има преимущество пред вицепрезидента от Демократическата партия Камала Харис във връзка с това кой би се справил по-добре с войните в Украйна и Близкия изток, сподели изследване на публичното мнение на Wall Street Journal.

Като цяло анкетата, оповестена в петък, сподели, че Харис и Тръмп са с доста близки резултати в седемте щата, които биха могли да решат президентските избори през ноември.

Проучването сподели, че Харис води с незначителни 2 процентни пункта в Аризона, Джорджия и Мичиган, Тръмп води с 6 пункта в Невада и 1 в Пенсилвания, а двамата са изравнени в Северна Каролина и Уисконсин. Анкетата е извършена измежду 600 регистрирани гласоподаватели във всеки щат.

Резултатите повтарят други социологически изследвания, отразяващи напрегната конкуренция преди изборите на 5 ноември, до момента в който американците се борят с опасенията по отношение на стопанската система, имиграцията, правата на дамите и демократичните полезности на нацията при избора сред двамата претенденти.

Проучване на " Ройтерс " /Ipsos тази седмица също откри, че Тръмп и Харис са в близка конкуренция на национално равнище, като Харис е малко по-напред с 46% против 43%.

Проучванията измежду гласоподавателите на колебаещите се щати могат да бъдат значим знак, като се има поради, че резултатите от Избирателната гилдия за всеки щат ще дефинират спечелилия, като седемте щата на бойното поле евентуално ще бъдат решаващи.

Харис би спечелила малко болшинство в Избирателната гилдия, в случай че завоюва щатите, в които има преимущество в анкетата на WSJ.

Според анкетата на WSJ Тръмп води пред Харис в седемте щата с 50% на 39% за това кой е най-способен да се оправи с войната на Русия в Украйна. Тръмп също има преднина от 48% до 33% пред Харис за това кой е по-подходящ да се оправи с войната Израел-Хамас.

Повече гласоподаватели споделиха, че поддържат Тръмп във връзка с стопанската система и имиграцията, до момента в който повече споделиха, че Харис би свършила по-добра работа, когато става въпрос за жилища, опазване на здравето и грижа за хората, откри изследването на WSJ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР