Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе e получил гаранция, че

...
Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе e получил гаранция, че
Коментари Харесай

Гарантират на Мугабе да не го закачат съдебно

Бившият президент на Зимбабве Робърт Мугабе e получил гаранция, че няма да бъде наказателно преследван и е бил убеден, че сигурността му ще бъде предпазена в родната му страна като част от договорка , която докара до неговата оставка. Това са разкрили източници, близки до договарянията, оповестява " Ройтерс ".

 Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе подаде оставка Обновена
Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе подаде оставка

С това решение се поставя 37-годишното ръководство на Мугабе

93-годишният Мугабе управляваше Зимбабве в продължение на близо 4 десетилетия, само че се отдръпна във вторник, откакто армията взе властта, а ръководещата партия се обърна против него.

Емерсон Мнангагва, някогашен вицепрезидент, прочут с прякора " Крокодила ", би трябвало да постави клетва като нов президент на страната в петък.

Междувременно от Международния валутен фонд оповестиха, че икономическият напредък на Зимбабве е заплашен от високи държавни разноски и несъответстващи промени .

Зимбабве в миналото беше една от най-бързо разрастващите се стопански системи в Африка, само че претърпя десетилетия на крах, откакто някогашният президент Мугабе следваше политики, включващи насилствена конфискация на търговски ферми, благосъстоятелност на бели и отпечатване на пари, което докара до хиперинфлация.

 Крокодила ще е новият президент на Зимбабве
Крокодила ще е новият президент на Зимбабве

Бивш сподвижник на Мугабе идва на власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР