Бившият президент на Ювентус Андреа Аниели е категоричен, че просперитетът

...
Бившият президент на Ювентус Андреа Аниели е категоричен, че просперитетът
Коментари Харесай

Английската доминация заплашва европейския футбол, твърди Аниели

Бившият президент на Ювентус Андреа Аниели е безапелационен, че просперитетът на британската Висша лига е проблем за европейския футбол. Доскорошният необут на “бианконерите ” е измежду водещите фигури в плана за Суперлигата.

“В момента единствено Премиър лийг се развива и към този момент е величана като Суперлига. Там изкарват по 4 милиарда евро годишно, в Испания - към половината, в Германия - 1,5 милиарда, а в Нидерландия - 100 млн. Английската доминация заплашва европейския футбол ”, безапелационен беше Аниели в изявление за “Телеграф ”.

Италианецът, който се отдръпна от Юве, разкри, че към този момент публично работи за A22 Sports Management - компанията, която стои зад плана за Суперлигата.
 Фенове за Суперлигата: Ходещият мъртвец отново се раздвижи Фенове за Суперлигата: Ходещият мъртвец отново се раздвижи
За реализирането на Суперлигата работят старателно още единствено Реал Мадрид и Барселона. Какво ще се случи въобще с целия план зависи от идното решение на Съда на Европейския съюз. След като първичният опит за основаването на шампионата беше осуетен под натиска на ФИФА и УЕФА, от Суперлигата заведоха каузи против двете организации в съда в Мадрид. Той обаче трансферира делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург. Решението се чака да бъде взето по-късно тази година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР