Бившият президент на Южна Корея И Мюн-бак днес беше върнат

...
Бившият президент на Южна Корея И Мюн-бак днес беше върнат
Коментари Харесай

Бивш президент беше върнат в затвора

Бившият президент на Южна Корея И Мюн-бак през днешния ден беше върнат в пандиза - броени дни откакто най-висшата правосъдна инстанция в страната удостовери присъдата му от 17 години затвор за корупция, съобщи Франс прес.

В четвъртък Върховният съд удостовери присъдата му за заграбване на 25,2 милиарда вона (19 милиона евро) и приемане на подкупи от 9,4 милиарда вона. Ако не бъде опрощение от президента или присъдата му не бъде понижена, 78-годишният някогашен държавен глава, управлявал от 2008 до 2013 година, може да прекара остатъка от живота си зад решетките.

И Мюн-бак няма право на повече обжалвания по това дело за корупция и финансови злоупотреби, в което бе забъркан и към този момент починалият притежател на софтуерния колос " Самсунг ".

Бившият президент реакционер напусна през днешния ден жилището си край Сеул в черен автомобил с тъмни стъкла.

" Президентът И избави стопанската система ", се четеше на афиш в ръцете на негов покровител, чакащ прекосяването на колата. Имаше и други, които приветстваха някогашния държавен глава.

Няколко метра по-далеч, от другата страна на полицейския кордон, стоеше различен човек с друго искане - експрезидентът " да се извини на народа ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР