Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се е опитал да

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се е опитал да
Коментари Харесай

Порошенко се опита да напусне Украйна, спряха го на границата

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се е опитал да напусне страната, с цел да вземе присъединяване в Парламентарната асамблея на НАТО във Вилнюс, само че е бил спрян от гранични чиновници, заяви украинската осведомителна организация УНИАН, базирайки се на информация от депутатката Ирина Геращенко.
По нейни думи Порошенко е трябвало да взе участие в Парламентарната асамблея на НАТО и за това е било подписано съответното предписание за командировка от ръководителя на Върховната рада (украинския парламент) Руслан Стефанчук, само че не му е било разрешено да премине през границата без да му се изясни какви са аргументите за това.
Вчера партията "Европейска взаимност " заяви, че Порошенко "като част от състава на парламентарната делегация на Украйна ще вземе присъединяване в годишното съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО ".
Срещу някогашния президент се води дело за доставки на въглища в Донбас през 2014 година и 2015 година, напомня организацията. Той е упрекнат във финансиране на тероризъм, държавна измяна и основаване на терористични организации. Ако бъде приет за отговорен може да бъде наказан на до 15 години отнемане от независимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР