Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е изтеглил 34 млн.

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е изтеглил 34 млн.
Коментари Харесай

Уличиха Порошенко в изтеглянето на 34 млн. долара в брой

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е изтеглил 34 млн. $ в брой от банковите си сметки. Това разгласи в профила си във "Фейсбук " някогашният заместник-началник на президентската администрация на Виктор Янукович - Андрей Портнов.

По думите му Порошенко е изтеглил сумата в интервала сред 17 май и 18 юни от Международната капиталова банка. Според Портнов тежестта на парите е към 340 кг в 100-доларови банкноти.

Порошенко можел да укрие изтеглените пари или можел да ги употребява за пазаруването на гласоподаватели, твърди още Портнов и добавя, че сега се водело следствие по този въпрос.

След две седмици ще се проведат парламентарни избори в Украйна.

По-рано Следствената работа на Украйна стартира инспекция против Порошенко по сигнал от Портнов. Проверява се дали някогашният президент е направил държавна измяна, когато е разпоредил прекосяването на украинските моряци през Керченския проток.

Порошенко наследи на президентския пост проруски настроения Виктор Янукович, откакто той беше свален от власт при започване на 2014 година след събитията на Майдана, т. е. разкритието на доближения на Янукович Портнов, като заинтригувана страна, не може да бъде взето като чиста монета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР