Бившият президент на УЕФА Мишел Платини обяви, че очаква ФИФА

...
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини обяви, че очаква ФИФА
Коментари Харесай

Мишел Платини поиска ФИФА да отмени наказанието му

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини разгласи, че чака ФИФА да анулира наказването му да не посещава футболни събития за четири години, откакто френският вестник „ Монд “ заяви, че швейцарски прокурор е отдръпнал обвиняването против Платини за нерегламентиран хонорар от 2 милиона $.

Платини бе осъден в края на 2015-та година за осем години от Етичната комисия към ФИФА, като в следствие наказването му бе понижено на половина. Причината за глобата бе хонорар в размер на 2 милиона $, който французинът е получил през 2011-та без никаква документи, за работа, която е направил 10 години по-рано. Плащането към Платини е било утвърдено от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер, който също бе осъден.

„ Надявам се, че ФИФА ще има куражът и приличието да анулира наказването ми. Ако ли не, юристът ми ще търси това по правосъден път. Тази сапунена опера към момента не е завършила “, съобщи Платини в изявление за Агенция Франс Прес.

Същевременно швейцарският прокурор съобщи, че делото по хонорара на Платини към момента „ не е изцяло завършило “. Той посочи, че някогашният президент на УЕФА може да би трябвало още веднъж да се яви в съда, в случай че се появят нови доказателства по случая.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР