Бившият президент на Сиера Леоне ще се яви в съда

...
Бившият президент на Сиера Леоне ще се яви в съда
Коментари Харесай

Бившият президент на Сиера Леоне ще се яви пред съда по обвинения в държавна измяна

Бившият президент на Сиера Леоне ще се яви в съда този месец, с цел да се изправи пред съда по обвинявания в държавна измяна, свързани с несполучливия прелом в западноафриканската страна в края на предходната година.

Ърнест Бай Корома беше упрекнат тази седмица в държавна измяна и други закононарушения поради хипотетичното му присъединяване в несполучливия скрит план за събаряне на държавното управление на неговия правоприемник Юлиус Маада Био.

Повече от 20 души бяха убити през ноември, когато бяха атакувани основни обекти в цялата страна, в това число военни казарми и затвор, където бяха освободени повече от 2200 пандизчии.

Правителството на Био съобщи, че несполучливият прелом е бил проведен най-вече от чиновници по сигурността, лоялни на Корома, който е под домакински арест от предишния месец. Корома беше президент на Сиера Леоне в продължение на 11 години до 2018 година, когато загуби от Био на избори. Съгласно наказателния кодекс на Сиера Леоне присъдите за държавна измяна могат да носят санкции с дожи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР