Бившият президент на САЩ републиканецът Доналд Тръмп смята, че Вашингтон

...
Бившият президент на САЩ републиканецът Доналд Тръмп смята, че Вашингтон
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще дадат повече пари на Украйна, отколкото Европа

Бившият президент на Съединени американски щати републиканецът Доналд Тръмп счита, че Вашингтон отделя прекалено много пари за Украйна спрямо европейските страни. „ Ако погледнете Украйна, ние им дадохме над 60 милиарда USD. Европейските страни, които явно са по-засегнати от нас, дадоха единствено дребна част от тази сума. Но ние имаме дълг от 35 трлн. USD. Имаме проблеми и теглим пари “, сподели Тръмп във Флорида по време на студентска конференция.

Тръмп повтори изказванието, че спорът в Украйна нямаше да се случи, в случай че в този момент той беше президент на Съединени американски щати.

Бившият американски президент разяснява и слабата политика на своя правоприемник. По думите му демократът Джо Байдън е трансформирал Съединени американски щати в „ по-нисша страна “, която е принудена да моли за помощ.

„ Само за 2 години ние се превърнахме от най-силната страна - бяхме толкоз мощни и мощни - в слаба страна във връзка с самопризнание и почитание в света. Преди две години бяхме енергийно самостоятелни и даже доминирахме. Бяхме все по-близо до това да бъдем по-големи от Саудитска Арабия и Русия в това отношение ", сподели Тръмп. „ Сега сме бедна страна. Бедна страна с Байдън на колене, който моли за енергийни запаси по света, моли за помощ “, сподели някогашният президент.

Тръмп излезе с изказванието, че Съединени американски щати са имали " най-голямата стопанска система " при неговото ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР