Бившият президент на САЩ е обвинен за това, че по

...
Бившият президент на САЩ е обвинен за това, че по
Коментари Харесай

Съд в Ню Йорк повдигна обвинение срещу Тръмп

Бившият президент на Съединени американски щати е упрекнат за това, че по време на предизборната акция през 2016 година е подкупил порноактрисата Сторми Даниълс, с цел да купи нейното безмълвие
Съдебно жури в Ню Йорк упрекна Доналд Тръмп за заплащане на пари на порнозвездата Сторми Даниълс преди президентските избори през 2016 година, с цел да купи нейното безмълвие. Тя твърди, че имала полов контакт с някогашния президент през 2006 година

От своя страна, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е почтен, наричайки обвиняванията " политическо гонене и интервенция в президентските избори " през 2024 година, в които той е претендент.

" Очакваме обвинителният акт да бъде прочетен във вторник ", заяви в имейл адвокатката му Сюзън Нечлес, без да дава повече детайлности.

Обвиненията, въз основа следствие, водено от окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, може да трансформират хода на предизборната конкуренция, отбелязва Ройтерс. Тръмп удостовери по-рано, че ще продължи да се състезава за номинацията на Републиканската партия, даже в случай че бъде упрекнат в закононарушение. Неговият юрист заяви, че е бил известен за обвиняванията.

76-годишният Тръмп беше надвит на изборите през 2020 година от демократа Джо Байдън. Тръмп твърдеше, че изборната победа му е била открадната вследствие на изборни измами, а в този момент твърди, че следствията против него са " политически лов на вещици ".

Свиканото от прокурор Браг правосъдно жури стартира през януари да изслушва доказателства за ролята на Тръмп в подкупването на Даниълс броени дни преди президентските избори през 2016 година, които републиканецът завоюва. Даниълс, която е известна порноактриса и режисьор, чието същинско име е Стефани Клифърд, сподели, че е получила парите в подмяна на това да не разгласява, че е имала полов контакт с Тръмп през 2006 година

Адвокатът на ищцата предизвести, че " обвиняването не е смешка... истината и справедливостта ще спечелват... и никой не е над закона ".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис посочи, че няма да спомага в процеса по екстрадицията на Тръмп от щата, поради противоречивите условия по делото. Губернаторът акцентира, че обвиняванията против Тръмп са " в прорез с американските полезности ".

Бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, назова обвиняванията против някогашния президент-републиканец възмутителни.

Очаква се Тръмп да се яви пред правораздаването във вторник, заяви в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на юристите му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР