Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще свидетелства

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще свидетелства
Коментари Харесай

Тръмп ще свидетелства в рамките на разследване срещу компанията му

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще свидетелства през днешния ден в границите на следствие на основната прокуратура на щата Ню Йорк против компанията му, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Главната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс води следствие по въпроса дали " Организацията Тръмп " е предоставяла погрешна информация във връзка със цената на ръководени от нея недвижими парцели. Тръмп и две от пълнолетните му деца, Доналд Тръмп-младши и Иванка Тръмп, са се съгласили да станат очевидци по следствието.

Тръмп отхвърля компанията му да е забъркана в нередности и окачестви следствието като политически стимулирано. Летиша Джеймс членува в Демократическата партия, отбелязва Ройтерс.

" В Ню Йорк сити съм. Ще се видя с расистката основна прокурорка на щата Ню Йорк, с цел да продължи най-големият Лов на вещици в историята на Съединени американски щати! Моят страхотна компания и аз сме атакувани от всички страни. Бананова република! ", написа Тръмп нощес в обществената си мрежа " Трут соушъл " (Truth Social).

Джеймс съобщи, че в границите на воденото от нея следствие са събрани съществени доказателства, че " Организацията Тръмп ", която ръководи хотели, стадиони за голф и други недвижими парцели, е предоставяла информация, в която парцелите са били със повишена стойност, с цел да получава по-големи заеми, а в други случаи е давала информация, в която стойностите на парцелите са били занижени, с цел да си извоюва данъчни облекчения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР