Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би могъл

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би могъл
Коментари Харесай

Тръмп: Мога да сложа край на войната в Украйна за 24 часа

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че би могъл да контракти преустановяване на спора в Украйна за 24 часа.

" Ако аз бях президент, войната сред Русия и Украйна в никакъв случай нямаше да се случи. Но даже и в този момент, като президент, бих могъл да договоря преустановяване на тази ужасна война в границите на 24 часа ", цитира „ Нюзуик “ думите на Тръмп в обява в обществената мрежа Truth Social.

Тръмп нееднократно е предупреждавал, че обстановката в Украйна може да прерасне в трета международна война.

По-рано, разяснявайки дейностите на администрацията на настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на Украйна, Тръмп съобщи, че спорът би трябвало да бъде преустановен със съглашение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че поради дейностите на Съединени американски щати спорът в Украйна може да докара до международна война.

В четвъртък заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд съобщи, че американската администрация е подготвена да обмисли облекчение на някои наказания против Русия в границите на съществени договаряния за Украйна. В същото време тя акцентира, че Съединени американски щати желаят Киев да си върне контрола над териториите, които са станали част от Русия или са под контрола на съветските военни. Ръководителят на комисията по интернационалните въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий отвърна, че посланието на Нюланд е недопустимо за Москва, защото историческите решения не могат да бъдат заменяни с обещания за преразглеждане на рестриктивните мерки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР