Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако в
Коментари Харесай

Тръмп: Мога да разреша конфликта в Украйна за един ден

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че в случай че сега е на поста началник на американската администрация, би могъл да реализира спокойно споразумяване на спора в Украйна в границите на 24 часа.

„ Дори в този момент, в случай че бях президент на Съединените щати, бих могъл да договоря края на тази ужасна война в границите на 24 часа “, написа той в своя Truth Social.

По-рано Тръмп, разяснявайки дейностите на администрацията на сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън във връзка с Украйна, съобщи, че спорът би трябвало да бъде преустановен със договорка, а не да изпраща милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че заради дейностите на Съединени американски щати спорът в Украйна може да докара до международна война.

В четвъртък заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд сподели, че администрацията на Съединени американски щати е подготвена да обмисли облекчение на някои наказания против Русия в съществени диалози за Украйна. В същото време тя акцентира, че Съединени американски щати желаят да подсигуряват, че Киев ще си върне контрола върху териториите, които са станали част от Руската федерация или се управляват от съветската войска. Ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки в отговор на това уточни, че посланието на Нуланд е недопустимо за Москва, защото историческите решения не могат да бъдат променяни в обещания за преразглеждане на рестриктивните мерки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР