Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу комисията

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело срещу комисията
Коментари Харесай

Тръмп съди комисията, която разследва размириците в Капитолия от 6 януари

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заведе дело против комисията към американския Конгрес, проверяваща размириците в Капитолия от 6 януари, съобщи Ройтерс.

В желае, импортиран в Окръжния съд на Окръг Колумбия, се твърди, че документите на някогашната администрация на Тръмп, до които комисията желае достъп, влизат в обсега на така наречен президентска привилегия, правна теория която пази поверителността на някои от документите на Белия дом, добавя Българска телеграфна агенция.

Така президентът има прерогатива да не разкрива някои информации пред Конгреса и съдилищата. Белият дом сподели, че приемникът на Тръмп, Джо Байдън, няма да забрани на Националния списък да съобщи документите, които комисията изисква, означи ДПА.

" Искането на комисията да получи документите е " нелегално " и " безпричинно ", като задачата е да се окаже " тормоз " над Тръмп и високопоставени членове на някогашната му администрация ", се споделя в желае.

Тръмп е упрекван, че е подтикнал последователите си да нахлуят в постройката на Конгреса във Вашингтон на 6 януари. Размириците избухнаха, откакто Тръмп изрече неоснователното си изказване, че Байдън е спечелил президентските избори с машинация.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР