Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело с иск

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело с иск
Коментари Харесай

Тръмп заведе дело срещу племенницата си и Ню Йорк Таймс за $100 млн.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заведе дело с иск за 100 млн. $ обезщетение против племенницата си и " Ню Йорк Таймс ". Тръмп твърди, че  племенницата му Мери Тръмп и изданието  са се договорили за приемане на данни от негови данъчни заявления, които по-късно са в основата на следствие, оповестено през 2018 г. 

„ Подсъдимите са взели участие в подъл скрит план за приемане на поверителни и чувствителни документи, които са употребявали в своя изгода, както и за подправено легитимиране на оповестените им произведения “, се показва в желае,у представен от NBC.

В него също по този начин се твърди, че Мери Тръмп е нарушила съглашението за дискретност и скрито е взела данъчните заявления, с цел да ги съобщи на публицистите. Според някогашния държавен глава на Съединени американски щати племенницата му и публицистите са се управлявали в дейностите си извънредно от персонална полза и предпочитание да печелят пари.

Вестникът от своя страна излезе с реакция, че делото е офанзива против свободата на медийното слово. Журналистите Дейвид Барстоу, Сюзан Крейг и Ръс Бьотнер и " Ню Йорк Таймс " получиха премията Пулицър през 2019 година за следствието против семейството Тръмп, което съгласно борда на премията „ Пулицър “ „ развенчава изказванията му за лично благосъстояние и разкрива бизнес империя, изпълнена с укривания на налози “.

Мери е щерка на най-големия брат на Тръмп - Фред Тръмп-младши, починал през 1981 година от затруднения заради алкохолизъм. Тя е и създател на скандалните записки, издадени през  2020 година „ Твърде доста и в никакъв случай задоволително: по какъв начин моето семейство сътвори най-опасния човек в света “. Именно в тях, тя разкри, че е главният източник за следствието на „ Ню Йорк таймс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР