Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп води пред настоящия държавен

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп води пред настоящия държавен
Коментари Харесай

Проучване на Ройтерс: Доналд Тръмп води пред Джо Байдън в изборите за президента на САЩ

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп води пред сегашния държавен глава Джо Байдън с шест %, това сочи изследване на Ройтерс.

Проучването, в което участваха 1250 пълнолетни жители на Съединени американски щати, сподели, че Тръмп води пред Байдън с 40% поддръжка против 34%, като останали интервюирани лица са споделили, че не са сигурни, че ще гласоподават или че възнамеряват да дадат гласа си за различен.

След като Тръмп с лекост победи съперничката си Ники Хейли, единствения останал кандидат на първичните избори, към 67 % от интервюираните от понеделник до сряда обявиха, че са " изтощени да виждат едни и същи претенденти на президентските избори и желаят някой нов ". Все отново единствено 18% са декларирали, че няма да гласоподават, в случай че би трябвало да избират сред Байдън и Тръмп.

Седемдесет % от интервюираните - в това число към половината от демократите - са съгласни с изказванието, че Байдън не би трябвало да се бори за преизбиране. Петдесет и шест % от участвалите в анкетата са декларирали, че Тръмп не би трябвало да се кандидатира, в това число към една трета от републиканците.

Очаква се висока изборна интензивност на общите избори през ноември, частично тъй като гласоподавателите и от двете партии са мощно стимулирани да победят другата страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР