Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че ще бъде

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп твърди, че ще бъде
Коментари Харесай

Какво следва, ако Доналд Тръмп бъде арестуван?

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърди, че ще бъде задържан през днешния ден по обвинявания, свързани с следствие на направено заплащане в размер на 130 000 $ на звездата от филмите за възрастни Сторми Даниелс през 2016 година

Той би бил първият президент на Съединени американски щати, против който ще бъдатповдигнати престъпни обвинявания, отбелязва.
В какво е упрекнат Тръмп?
През 2016 година звездата от филмите за възрастни Сторми Даниелс се свързва с медии, предлагайки да опише историята за своята любовна спекулация с Тръмп през 2006 година

Екипът на Тръмп схваща за това и неговият юрист по това време Майкъл Коен заплаща на Даниелс 130 000 $, с цел да си мълчи.

Това не е нелегално. Когато обаче Тръмп възвръща средствата на Коен, като съображение за заплащането са посочени адвокатски възнаграждения. От прокуратурата настояват, че това се равнява на подправянето на бизнес документи, което е леко закононарушение в щата Ню Йорк.

От прокуратурата може също по този начин да застъпят тезата, че това нарушава изборното законодателство, тъй като опитът му да скрие заплащането за Даниелс е било стимулирано от това, че не е желал гласоподавателите да схванат, че той е имал спекулация с нея.

Прикриването на престъплениечрез подправянето на бизнес документи би било углавно закононарушение, което е по-сериозно обвиняване.

Дори и бранителите на прокуратурата споделят, че и в двата случая този проблем няма сигурен еднопосочен излаз.
Ще бъдат ли повдигнати обвинявания против него?
Решеието дали против Тръмп да бъдат повдигнати обвинявания зависи от областнияпрокурор на Ню Йорк Алвин Браг.

Миналата седмица юристите на Тръм оповестиха, че някогашният президент на Съединени американски щати е получил опция да се яви пред „ огромното жури “, което е считано за знак, че следствието върви към своя край.

Адвокатите му опровергаха догатките, че те или Тръмп са били известени авансово за идното покачване на обвинявания, заявявайки, че неговото изявление за това, че ще бъде задържан през днешния ден, се основана медийни изявления.

Има обаче и други индикации, че огромното жури завършва работата си по случая.

Майкъл Коен и някогашният юридически консултант на Тръмп Робърт Костело са свидетелствали в последните дни, като свидетелските показания на Костело са имали за цел да дискредитират тези на Коен.
Какво ще се случи, в случай че Тръмп бъде задържан?
Адвокатите на Тръмп дадоха индикации, че в случай че бъдат повдигнати обвинявания, карцерът на някогашния президент ще следва общоприетата процедура.

Това значи, че той може да пътува от вкъщи си в Мар-а-Лаго Флорида, с цел да се яви пред съда в Ню Йорк, при което да бъде регистриран, да му бъдат взети отпечатъци и да му бъде направена фотография.

Предвид историческото естество на сходен ход и опасенията по отношение на сигурността, методът, по който това би се случило, е неразбираем и евентуално е обект на сделка сред областнияпрокурор и екипа на Тръмп.

След като делото бъде заведено и бъде определен арбитър, ще бъдат избрани дати за правосъдния развой и възможни ограничавания за пътешестване и условия за заплащане на гаранция.

Заседанието, в което ответникът пледира почтен или не пред съдията, е отворено за медии. Съдът обаче може да предприеме разнообразни ограничения, с цел да отбрани неприкосновеността на персоналния му живот и да поддържа сигурността.

Присъда за леко престъплениеби довела до санкция. Ако Тръмп обаче бъде наказан по обвиняване в углавно закононарушение, той може да получи оптималната присъда от 4 години затвор, макар че, съгласно някои правни специалисти, санкцията е по-вероятният излаз и е малко евентуално той да стигне до пандиза.
Може ли освен това състояние Тръмп да взе участие в президентските избори?
Повдигането на обвинявания и даже възможна неоправдателна присъда не биха попречили на Тръмп да продължи с предизборната си акция, в случай че желае. Всички индикации от негова страна са, че той ще продължи, без значение от това какво ще се случи.

Всъщност, щатското законодателство по никакъв метод не възпира претендент за президент, който е приет за отговорен за закононарушение, да води предизборна акция и да заема длъжността президент, даже и от пандиза.

Евентуален арест на Тръмп обаче би усложнил предизборната му акция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР