Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 83,3

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 83,3
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати 83 милиона долара за клевета срещу бивша журналистка

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да заплати 83,3 милиона $ на журналистката Е. Джийн Карол . Това отсъди правосъдно жури в Манхатън в петък. Карол стартира дело против Тръмп, в което твърдеше, че той е увредил репутацията ѝ на благонадежден публицист, откакто е споделил, че тя лъже за осъществено от него полово посягане.

Тръмп сподели, че ще апелира решението.

Новината идва, откакто през май предходната година Тръмп за това, че е упражнил полово посягане над Карол и беше длъжен да ѝ изплати обезщетение от 5 милиона $. След случая той дефинира изказванията ѝ като " цялостна машинация " и стартира да апелира решението.

Това се случва на фона на идни избори в Съединени американски щати, на които Тръмп към този момент е най-вероятният претендент на републиканците. Той към този момент завоюва в щатите Ню Хемпшър и Айова .

В петък правосъдните заседатели в Манхатън отсъдиха Тръмп да изплати на Карол 18,3 млн. $ обезщетение, в това число 11 млн. $ за накърняване на репутацията ѝ. На Карол бяха отсъдени и 65 млн. $ за наказателни вреди, които съгласно нея са нужни, с цел да може Тръмп да спре да я клюки. Минималната сума, за която Карол претендираше беше 10 милиона $.

" Това е огромна победа за всяка жена, която се е изправила, откакто е била повалена на земята, и голямо проваляне за всеки принудител, който в миналото се е опитвал да държи една жена на земята ", сподели Карол след решението на съда.

Тръмп неведнъж е отричал да познава Карол или в миналото да е упражнявал полово посягане над нея. След произнасянето на присъдата той сподели, че ще апелира и това решение в обява в обществената си мрежа Truth Social.

" Не съм склонен и с двете присъди - написа той - и ще апелирам целия този режисиран от Байдън лов на вещици, ориентиран против мен и Републиканската партия.

Случаят, за който Карол осъди Тръмп, е от в съблекалнята на повсеместен магазин " Бергдорф Гудман " в Манхатън. Това е преди той да стане президент на Съединени американски щати.

В момента против Тръмп се водят четири наказателни каузи за общо 91 закононарушения. Той е първият президент в историята на Съединени американски щати, който получи.

Тръмп нееднократно е казвал, че другите правосъдни каузи, пред които е изправен, са проведени от съдружници на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР