Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 83,3

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 83,3
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е осъден да плати 83 милиона долара за клевета срещу бивша журналистка

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да заплати 83,3 милиона $ на журналистката Е. Джийн Карол. Това отсъди правосъдно жури в Манхатън в петък. Карол стартира дело против Тръмп, в което твърдеше, че той е увредил репутацията ѝ на благонадежден публицист, откакто е споделил, че тя лъже за осъществено от него полово посягане.По това дело към този момент ѝ бе присъдено обезщетение от 5 млн. $.

Самият Тръмп ненадейно напусна правосъдната зала по време на заключителните причини на юриста на Каръл, единствено с цел да се върне по-късно. В четвъртък той приказва пред съда, като речта му продължи броени минути. След това, в познатия за него жанр, в много по-дълга тирада упрекна съда в политическо гонене.

Тръмп неведнъж е отричал да познава Карол или в миналото да е упражнявал полово посягане над нея. След произнасянето на присъдата той сподели, че ще апелира и това решение в обява в обществената мрежа.

В момента против Тръмп се водят четири наказателни каузи за общо 91 закононарушения. Той е първият президент в историята на Съединени американски щати, който получи престъпни обвинявания.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР