Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 5

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 5
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е осъден да плати 5 млн. долара на бивша журналистка за изнасилване

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да заплати 5 милиона $ обезщетение за полово принуждение над Е. Джийн Карол , някогашна журналистка и писателка. Това реши журито на федералния съд в Манхатън, Ню Йорк, във вторник.

Случаят, за който Карол осъди Тръмп, е от " Бергдорф Гудман " в Манхатън. Той е отпреди времето, в което Тръмп беше президент на Съединени американски щати - от 2017 година до 2021 година

Журито отсъди още, че след случая Тръмп е оклеветил Карол, като през октомври 2022 година е написал в обява в обществената си платформа TRUTH Social, че изказванията ѝ са " цялостна машинация " и " неистина ".

" Днес светът най-сетне знае истината ", сподели Карол в изказване. " Тази победа е освен за мен, само че и за всяка жена, която е страдала, тъй като не са ѝ повярвали ".

Адвокатът на Тръмп Джоузеф Такопина сподели, че някогашният американски президент ще апелира решението. Самият Тръмп дефинира присъдата като " срам " в обществената си мрежа.

" Нямам безусловно никаква визия коя е тази жена ", сподели той.

Журито е в състав от шестима мъже и три дами. То взе решение след по-малко от три часа разискване. Делото е гражданско и Тръмп не е изправен пред наказателна отговорност. Той не е длъжен да да заплати, до момента в който делото е в развой на обжалване.

Това е първият случай, в който Тръмп е приет за правно виновен за полово посягане.

Срещу него се води и дело по, с които е опитал да купи мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс . Тя твърди, че е имала полов контакт с него. Тръмп отхвърля и тези обвинявания.

С тях той се трансформира в първия в историята на Съединени американски щати някогашен президент, който получи. В момента той се бори за номинация на Републиканската партия за президент на изборите през 2024 година
 Сторми Даниелс против Доналд Тръмп. В какво е упрекнат някогашният президент на Съединени американски щати  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР