Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва
Коментари Харесай

Тръмп: Вместо да захранва Киев с оръжия, Вашингтон трябва да преговаря за мир

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че Вашингтон би трябвало да договаря за спокойно разрешаване на спора сред Русия и Украйна. Тръмп също по този начин акцентира смисъла на по-рационалния метод към доставките на оръжие за Киев, само че уточни, че Европа би трябвало да усили доставките. Той изрази това мнение в изявление за американския радиоводещ Хю Хюит, чийто текст е оповестен на неговия уеб страница.

" Мисля, че Съединени американски щати би трябвало да договарят за мир сред двете страни и не мисля, че Вашингтон би трябвало да дава прекалено много военна помощ. Трябва да се проведат мирни договаряния ", съобщи Тръмп.

Коментирайки поддръжката на европейските страни за Киев, 45-ият президент на Съединени американски щати съобщи, че те " би трябвало да вършат доста повече ", тъй като сега, сподели Тръмп, Европа прави единствено дребна част от това, което вършат Съединените щати.

Според Ройтерс Съединени американски щати приготвят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 2,2 милиарда $, който се чака да включва за първи път ракети с отдалечен обхват. Съединени американски щати могат да доставят ракети GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) с обхват на деяние 150 км (в момента на Украйна се доставят ракети с обхват на деяние 70 км). За финален път Вашингтон разгласи спомагателни доставки за Киев на 20 януари. Като цяло Съединени американски щати са отпуснали над 27,4 милиарда $ за подкрепяне на сигурността в Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР