Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че другите държави

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че другите държави
Коментари Харесай

Тръмп за отказа на Абас да се срещне с Байдън: Никакво уважение към САЩ

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че другите страни не почитат Съединените щати, което се удостоверява от отхвърли на палестинския водач Махмуд Абас да взе участие в среща с сегашния водач на Съединени американски щати Джо Байдън.

 

" Всички приказват, че Байдън се готви да лети за Близкия изток, с цел да се види с Абас, срещата беше планувана, а Абас просто я анулира. Никакво почитание към Съединените щати ", написа Тръмп на страницата си в обществената мрежа Truth Social.

 tramp.png_4028526678697308767_big.png

По-рано представител на палестинското придвижване „ Фатах ”, ръководено от Абас, сподели, че палестинският водач е отказал да взе участие в срещата с Байдън, краля на Йордания Абдула II и египетския президент Абдел Фатах ас-Сиси, която трябваше да се организира на 18 октомври в йорданската столица. Според него „ всяка среща на върха без прекъсване на войната е безполезна “.

 

Преди време Абас организира среща в Аман с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Според вестник Ash-Sarq al-Awsat договарянията са завършили без резултат.

 

Държавният секретар, съгласно изданието, е изискал от Абас „ да работи, с цел да подсигурява, че след Газа обстановката на Западния бряг няма да ескалира “. Палестинският водач отговори, като означи, че " обстановката на Западния бряг се утежнява от израелското държавно управление и еврейските заселници, които атакуват палестинци ".

 

Освен това, както показва Аш-Сарк ал-Аусат, друга основателна причина да не взе участие в срещата с Байдън е израелската офанзива против болница в центъра на Газа, която умъртви стотици цивилни.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР