Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди племенницата си и

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съди племенницата си и
Коментари Харесай

Тръмп съди племенницата си и New York Times за статия от 2018 г., че е замесен в данъчни измами

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съди племенницата си и New York Times поради публикация от 2018 година, в която се твърди, че е забъркан в " съмнителни данъчни схеми ", оповестява БиБиСи.

Делото, заведено в Ню Йорк, упреква Мери Тръмп и репортерите , че са " ангажирани с подъл скрит план за приемане на поверителни документи " .

Твърди се, че 56-годишната г -жа Тръмп е нарушила съглашение, което й е забранило да разкрива документите . Тя се разкри като източник записки през 2020 година

Г-жа Тръмп, дъщерята на Фред Тръмп-младши, по-големият брат на президента, умрял през 1981 година на 42-годишна възраст, към момента не е коментирала правосъдния развой.

Г-н Тръмп поредно отхвърля изказванията в книгата на племенницата си - " Твърде доста, само че незадоволително: Как фамилията ми сътвори най-опасния човек на света " - и безрезултатно се опита да съди, с цел да блокира публикуването.
 Племенницата на Тръмп продаде близо 1 млн. копия от записките си през първия ден
Племенницата на Тръмп продаде близо 1 млн. копия от записките си през първия ден

Белият дом омаловажава записките като " книга с неистини "

Във вторник дело, заведено в щатския съд, упреква публицистите на New York Times Сюзън Крейг, Дейвид Барстоу и Ръсел Бьотнер, че са се свързали и са работили с племенницата на Тръмп като част от " персонална вендета " против него.

" Група публицисти от " Ню Йорк Таймс ", в средата на просторен кръстоносен поход, с цел да получат поверителните данъчни записи на Доналд Дж. Тръмп, безмилостно издирваха племенницата му Мери... и я убеждаваха да изнесат документите от адвокатската адвокатска фирма ", гласи делото.

Твърди се, че господин Тръмп " е претърпял обилни вреди " и декларира, че търси обезщетение в размер не по -малко от 100 милиона $ .

В книгата си госпожа Тръмп разказва по какъв начин тя е предоставила данъчни документи на New York Times, които са били употребявани като част от проверяваща публикация за " съмнителните данъчни схеми на Тръмп през 90-те години на предишния век, в това число случаи на откровена машинация , която доста е нараснала благосъстоянието, което е получил от родителите си ".
 Тръмп помагал на родителите си да крият налози
Тръмп помагал на родителите си да крият налози

Властите проверяват обявата

Един от репортерите, посочени в делото , госпожа Крейг, написа в Туитър в отговор на обвиняванията: " Почуках на вратата на Мери Тръмп. Тя я отвори. Мисля, че това се назовава публицистика . "

Говорителят на New York Times Даниел Роудс Ха съобщи, че отразяването " е помогнало за информиране на жителите посредством подробен репортаж по тематика от голям публичен интерес " и че делото е " опит да се заглушат самостоятелни осведомителни организации ".

Миналата година госпожа Тръмп заведе лично дело, обвинявайки господин Тръмп и двама членове на фамилията му за машинация и интрига , като твърди, че тогавашният президент, сестра му Мериан Тръмп Бари и братът Робърт Тръмп - който умря през август предходната година - са я излъгали и лишили от завещание.
 Тръмп съобщи милиони страници данъчни документи на прокуратурата
Тръмп съобщи милиони страници данъчни документи на прокуратурата

Прокурорите са получили документите в понеделник, часове след решението на Върховния съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР