Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкри, че агенти на

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкри, че агенти на
Коментари Харесай

Тръмп: ФБР претърсва имота ми във Флорида

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкри, че сътрудници на ФБР претърсват резиденцията му " Мар-а-Лаго " във Флорида в понеделник, заяви Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че към момента няма детайлности за издирването на някогашния президент на Съединени американски щати. Говорителка на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати не отговори на въпроса на Associated Press дали претърсването е било позволено персонално от основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

" Моят хубав дом Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, сега е под блокада и окупиран от огромна група сътрудници на ФБР ", съобщи Тръмп в изказване, оповестено в обществената мрежа " Истина ".
 Тръмп разкритикува политиката на Байдън
Тръмп разкритикува политиката на Байдън

Съединени американски щати са станали посмешище, счита някогашният президент

Бившият президент на Съединени американски щати съобщи, че не е бил предизвестен за идното претършуване, и упрекна правоприлагащите органи в " политическо гонене ".

" Нищо сходно не се е случвало на президента на Съединените щати до момента ", акцентира Тръмп.

" Те даже проникнаха в сейфа ми! " - добави политикът.

Говорител на Белия дом съобщи пред CNN, че администрацията на президента на Съединени американски щати не е била известена за издирването.

Според телевизионния канал самият Тръмп не е участвал, когато е почнало претърсването. Според източника на CNN претърсването е почнало рано сутринта в понеделник, а чиновниците на реда са били съсредоточени в частта от имението, където се намират офисите и персоналните пространства на Тръмп.
 Признаха за отговорен някогашен консултант на Тръмп
Признаха за отговорен някогашен консултант на Тръмп

Стив Банън е отказал да даде показания за 6 януари

Асошиейтед прес напомня, че Министерството на правораздаването проверява Тръмп за нелегално изнасяне на класифицирани документи в Мар-а-Лаго след края на президентския му мандат. Американското законодателство не разрешава преместването на класифицирани документи на неразрешени места, отбелязва организацията.

На този стадий не е ясно дали претърсването е обвързвано със случая.

На Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са известни две следствия, свързани с някогашния началник на Белия дом. Първата е обвързвана с опитите за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година и
 Байдън: Тръмп с бездействието си носи виновност за събитията от 6 януари
Байдън: Тръмп с бездействието си носи виновност за събитията от 6 януари

Отново насочи рецензии към предшественика си

Втората стартира, откакто Националният списък на Съединени американски щати изиска от Министерството на правораздаването да проверява изнасянето на 15 кашона с документи от вкъщи на Тръмп във Флорида, които трябваше да бъдат оставени на държавните архивисти.

Според източник на CNN помощниците на Тръмп в Мар-а-Лаго от ФБР през април и май в границите на следствие на работата с президентски документи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР