Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова в сряда своите

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова в сряда своите
Коментари Харесай

Тръмп призова за намаляване на финансирането на ФБР

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани в сряда своите сътрудници републиканци в Конгреса да понижат финансирането на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и на ФБР, като мина в контранастъпление ден, откакто, предава Ройтерс.

Тръмп, който се стреми да си върне президентския пост през 2024 година, се прицели във федералните правоприлагащи органи, макар че историческите наказателни обвинявания против него - първите повдигнати против някогашен или настоящ президент - бяха повдигнати от окръжния прокурор на Манхатън.

" РЕПУБЛИКАНЦИТЕ В КОНГРЕСА ТРЯБВА ДА ОРЕЖАТ ФИНАНСИТЕ НА МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО (DOJ) И ФБР, ДОКАТО съдебна експертиза ОПОМНЯТ ", написа Тръмп в обществената си медийна платформа.

В предишното републиканците подкрепяха устойчиво финансиране за правоприлагането и подлагаха на критика предложенията на някои леви политици през последните години за " ограничение " на локалните полицейски ръководства. Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 година, поддържа увеличението на разноските за Министерството на правораздаването и ФБР, до момента в който беше на поста. ФБР е организацията за вътрешно разузнаване и сигурност на Съединени американски щати.

Тръмп е изправен пред две престъпни следствия на Министерството на правораздаването , водени от специфичен прокурор, назначен от основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд. Едното се концентрира върху напъните на Тръмп и неговите съдружници да анулират резултатите от изборите през 2020 година , които той загуби от Джо Байдън, а другото се концентрира върху секретни документи, които Тръмп е запазил след напускането на поста.

, откакто уволни предходния началник на организацията Джеймс Коми през 2017 година

Конгресът наподобява малко евентуално да извърши настояването на Тръмп. Републиканците управляват Камарата на представителите, а демократите - Сената.

В сряда ФБР отхвърли да разяснява изявленията на Тръмп.

Намаленото финансиране за федералните правоприлагащи органи също няма да засегне друго наказателно следствие, включващо Тръмп, водено от областен прокурор в Джорджия, фокусирано върху това дали той нелегално се е опитал да анулира загубата си на изборите през 2020 година в този щат.

Офисът на Алвин Браг, окръжният прокурор на Манхатън, упрекна Тръмп във вторник в 34 закононарушения за подправяне на бизнес записи по обвинявания, че той е провел заплащания на две дами преди изборите през 2016 година, с цел да не се дава гласност на техните полови контакти с него. Прокурорите споделиха, че заплащанията на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниелс и някогашния модел на Playboy Карън Макдугъл съставляват опит да се прикрие нарушаване на изборния закон.
 За два дни Доналд Тръмп събра рекордни дарения
За два дни Доналд Тръмп събра рекордни дарения

Бившият президент се похвали с $5 млн. доходи

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че Тръмп е любимец за номинацията на Републиканската партия за президент през 2024 година , в които той ще се опита да лиши Байдън от втори мандат.

Тръмп се появи в съда в Ню Йорк във вторник, преди, с цел да направи обществен коментар. Той се разгласи за жертва на интервенция в изборите, без да показа доказателства.

" Никога не съм предполагал, че нещо сходно може да се случи в Америка ", сподели Тръмп пред поддръжници, събрани в имението му Мар-а-Лаго в Палм Бийч. " Единственото закононарушение, което съм направил, е безстрашната отбрана на нацията ни против тези, които желаят да я унищожат.

Тръмп упрекна Брег, че е желал да го хване, " преди да знае нещо за него ". Той сподели, че съдията по делото Хуан Мърчан е " арбитър, който ненавижда Тръмп ".

Мърчан насрочи. Правни специалисти споделиха, че процесът може даже да не стартира след една година. Обвинението или даже присъдата не пречи на обещано лице да се кандидатира за президент.
 Погнаха Тръмп и за дарове, получени от непознати водачи и скрити
Погнаха Тръмп и за дарове, получени от непознати водачи и скрити

Голяма част от тези дарове не се знаят къде са в момента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР