Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде жалба срещу Си

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде жалба срещу Си
Коментари Харесай

Тръмп съди CNN за клевета, иска над 470 милиона долара обезщетение

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подаде тъжба против Си Ен Ен за клюка и изиска обезщетение в размер на 475 милиона $ от медията, предадоха международните организации, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тръмп упреква малкия екран, че се е пробвала да употребява голямото си въздействие, с цел да го оклевети пред феновете за да го победи в политически проект, гласи текстът на жалбата. В текста се добавя, че в последните месеци акцията на Си Ен Ен за очерняне на Тръмп се е засилила, тъй като малкия екран се страхувала, че той ще се кандидатира за президент следващата година.

Бившият президент на Съединени американски щати упреква медията още, употребява оклеветяващи квалификации като " расист ", " прислужник на руснаците " и даже " Хитлер ". Тръмп укорява малкия екран, че употребява израза " Голямата неистина " по адрес на неговите изказвания, съгласно които изборите за президент през 2020 година са били откраднати от Джо Байдън.

" Голямата неистина е директна отпратка към тактичност, употребена от Адолф Хитлер и появяваща се в книгата му " Моята битка ", се споделя в жалбата. " Голямата неистина бе употребена от Хитлер, с цел да подклади ненавистта към евреите и не би трябвало да се употребява с лека ръка ", се добавя в текста.

В жалбата се показва, че този израз е бил употребен от Си Ен Ен по отношение на Тръмп 7700 пъти от януари 2021 година и е бил опит да се популяризира измежду аудиторията асоциация сред жалбовносителя и, както се споделя в жалбата, една от най-отвратителните персони в актуалната история.

Тръмп също така предизвести в изказване, че ще подаде тъжби против огромен брой други медии в идните седмици и месеци също за клюка. Той споделя, че би могъл да вземе ограничения и против парламентарната комисия, която проверява щурма против Конгреса от негови последователи на 6 януари 2021 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР