Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп по същество изключи заплахата

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп по същество изключи заплахата
Коментари Харесай

Тръмп разкри позицията си относно забрана на Bitcoin

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп всъщност изключи опасността криптовалутите да бъдат неразрешени, в случай че завоюва нов мандат в Белия дом, което провокира скок на цените на биткойна до исторически връх.

Тръмп, който през 2021 година предизвести, че криптовалутите са " злополучие, което чака да се случи ", в изявление за CNBC наподобява смекчи позицията си. Той призна известността на различните валути, като означи, че Биткойн е бил употребен даже от доста купувачи на специфичната серия маратонки " Тръмп ", която той показа предишния месец.

" Вероятно би трябвало да се направи някаква регулация, само че доста хора я одобряват ", сподели републиканският водач. " Все по-често виждам хора, които желаят да заплащат с биткойн, и виждате нещо, което е забавно, тъй че мога да пребивавам с него по един или различен метод. "

След изявлението на Тръмп биткойнът за пръв път надвиши 72 000 $. Други криптовалути, в това число Етериум, Солана и Догекоин, също се покачиха. " Това е спомагателна форма на валута ", сподели Тръмп за Биткойн. " Преди споделях: " Искам една валута, желая $, не желая хората да напущат $ ". Чувствам се по този метод, само че ще ви кажа, че той заживя собствен живот ".

Бившият президент упорства, че към момента има намерение да пази статута на щатския $ като водеща аварийна валута в света. " Не бих разрешил на страните да се откажат от $ ", сподели Тръмп. " Когато изгубим този стандарт, това ще е като да загубим революционна война. Това ще бъде удар за страната ни, тъкмо както загубата на война, и не можем да позволим това да се случи. Твърде доста страни в този момент се борят да се откажат от $. " Що се отнася до криптовалутите, той добави: " Виждал съм, че те се употребяват доста, и не съм сигурен, че бих желал да ги лишава в този миг. "

Тръмп е хипотетичният претендент на републиканците, който ще се изправи против настоящия президент Джо Байдън на тазгодишните избори в Съединени американски щати. Проучванията на публичното мнение, оповестени през миналата седмица от Wall Street Journal, Fox News, CBS News/YouGov и New York Times, демонстрират, че понастоящем американските гласоподаватели избират Тръмп пред Байдън с разлика от 2-4 процентни пункта.

Въпреки че Тръмп към този момент не обмисля репресии против криптовалутите, той даде обещание да блокира създаването на цифрова валута на централната банка на Съединени американски щати (CBDC). През януари той съобщи, че в никакъв случай няма да разреши основаването на CBDC, наричайки я " рискова опасност за свободата ". Цифровият $ ще даде на федералното държавно управление " безспорен надзор върху вашите пари ", предизвести той.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР