Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви участието си в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви участието си в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се превърна в „куфар без дръжка“

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи присъединяване си в президентската акция през 2024 година След обезсърчаващите избори за Конгреса за републиканците, 76-годишният милиардер беше считан за главната причина за техните провали. Някои някогашни сътрудници даже загатват, че Тръмп просто желае да избяга от ФБР. Защо съпартийците го разлюбиха?

Новият избирателен слоган на Тръмп ще бъде обновена класика: Make America Great and Glorious Again или в резюме MAGaGA. – или на наш език – „ Да създадем Америка още веднъж велика и... “ още малко.

Нашето прилагателно „ славна “ е най-подходящо, само че не е ясно какво значи в тази ситуация. Прилагателното " величествена " също е уместно, само че това към този момент е перифраза. Неясна. Магага.

Официалното известие за президентската номинация за 2024 година също беше много неразбираемо. Бившият президент неведнъж и транспарантно загатна за този собствен ход, а когато „ уреченият час “ удари авансово оповестената дата, на целия свят внезапно му се оказа не до Тръмп.

Факт е, че Украйна най-сетне влезе в НАТО. В прочут смисъл тя пусна две от своите ракети (предполага се С-300) на територията на Полша, вследствие на което водачите на западния свят, отпред с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, трябваше да свикат незабавна среща дали да стартира трета международна война поради това.

В последна сметка взеха решение да не стартират война и въобще да не ескалират обстановката, за известно неодобрение на поляците и явно неспокойствие на Киев, които желаеха да показват работата на украинската Противовъздушна отбрана за умишлена офанзива от страна на Русия против страната от Северноатлантическия алианс.

В случая въобще не им беше до Тръмп, макар че и той съумя да се прояви, като сподели, че ракетата най-вероятно е дохвърчала до Полша от Русия. Но на фона на настоящите събития, молбата му за реванш в действителност съставлява интерес само за родственици, другари и избран пласт отдадени почитатели.

Още по-сериозен проблем за някогашния президент беше, че номинацията му не мина тъкмо както се надяваше. Тръмп трябваше да се кандидатира след " аленото цунами " - солидна победа на Републиканската партия на изборите за Конгрес. Но вместо " алено цунами " имаше алено плискане.

Мнозинството в Камарата на представителите, която дава отговор за бюджетните въпроси, в действителност беше получено от републиканците, само че това е болшинство от няколко гласа, до момента в който предвидиха историческо проваляне на демократите. Имаше всичко за победа - от рекордна за половин век потребителска инфлация до неизвестен президент, който от време на време не може да свърже две думи, само че по този начин се получи.

Контролът върху основния политически орган - Сенатът, обратно на прогнозите, остана при демократите, също така те даже могат да засилят позициите си, в случай че проповедникът Уорнък победи футболиста Уокър на втори тур на изборите в Джорджия.

Коя партия ще получи болшинството в горната камара на американския парламент в последна сметка се дефинира единствено от няколко хиляди гласа в два щата - Невада и Аризона, където в продължение на няколко дни се сумираха резултатите от изборите, присъждайки крайната победа на настоящите сенатори-демократи.

При избори от друго равнище показателна е и успеха на демократите в битката за двете камари на Народното събрание на щата Минесота - много демократичен, само че с високо равнище на обществено неодобрение, което преди този момент разреши на консерваторите да вземат властта. Освен това демократите изтръгнаха губернаторски постове от републиканците в Аризона, Мериленд и Масачузетс, образец, който най-добре демонстрира разрушителната роля на Тръмп.

Той се бори освен за удобни условия за преизбирането си, само че и за водачество в партията с успеха на свои съидейници или персонално правилни нему хора. Тръмп поддържа такива претенденти на първичните избори, те не постоянно печелеха, само че по-често въпреки всичко стигаха до финала. При изборите в консервативните щати това не изигра фундаментална роля, само че в по този начин наречените „ клатещи се “ щати докара до това, че претендентът на републиканците се оказа прекомерно краен за локалните гласоподаватели - прекомерно „ тръмпистки “.

Масачузетс се смята за един от най-либералните щати, близо до Мериленд. Що се отнася до Аризона, тя от дълго време е цитадела на крайните консерватори, показани в Сената от крайнодесния ястреб Бари Голдуотър. Но с течение на времето демографията на щата се промени, в доста региони испаноговорящото население стартира да господства и даже наследникът на Голдуотър, Джон Маккейн, добре прочут в Русия с омразата си към нас, беше доста характерен републиканец. Също толкоз ястребов отдясно във външната политика като Яростния Бари, само че по-скоро ляв по доста обществени въпроси.

Маккейн и Тръмп се мразеха един различен и в този момент гласоподавателите на щата отхвърлиха „ Тръмпистите “ както на изборите за губернатор, по този начин и на изборите за Сенат, макар че по-умерен претендент би спечелил. Това, което свърши работа в Охайо (приятелят на Тръмп Дж. Д. Ванс сграбчи сенаторското място там), не проработи за Невада.

Така Тръмп се трансформира за партията в куфар без ръкохватка, който, както знаете, има две качества - мъчно се носи и е ви е жалост да го оставите. Жалко е да се изхвърли, тъй като Тръмп към момента е най-популярният политик в партията, а също притегли доста нови хора към урните, които в никакъв случай преди не са ходили до урните.

Но въпреки всичко е мъчно да се носи - с цялото задължение от кавги и престъпни каузи, антирейтинг, имидж на радикал, нетърпим темперамент и много преклонна възраст - 78 години по време на изборите през 2024 година А Америка видя с Джо Байдън по какъв начин се държи един президент на 78 години.

Вече сме писали за какво опитът за реванш от страна на Тръмп е неприятна концепция за ползите на Републиканската партия. Сега за това интензивно пишат медии, лоялни към републиканците в Съединени американски щати, от които особено внимание заслужава „ Ню Йорк Пост “. Те сложиха на първа страница подигравка на Тръмп като Хъмпти Дъмпти. Това значи, че той е разделил партията и в този момент тя би трябвало да я събере още веднъж.

„ Ню Йорк Пост “ е благосъстоятелност на Рупърт Мърдок, медийният магнат, който Джо Байдън счита за „ най-опасния човек в света “. Смята се, че Мърдок, с помощта на своя талант и въздействие, предопредели " консервативния завой " в англосаксонския свят - от Брекзит до избирането на Тръмп за президент през 2016 година Ако в този момент счита, че Тръмп към този момент не се вписва в този завой, е време Тръмп да се отдръпна. Но той не желае.

По принцип не умее да губи, което е съвсем всеобщо приетият му минус. Преди бяха търпеливи, само че в този момент Тръмп не може да показва по какъв начин се печели, откакто отстъпи тази роля на губернатора на Флорида Рон ДеСантис, в чийто щат на демократите беше показана вратата даже в тези области, където не бяха губили от десетилетия.

Дали ДеСантис желае или не да провокира Тръмп ще дефинира ориста на партията в идващия избирателен цикъл, а не Тръмп. Преди това самият губернатор беше " тръмпист ", само че с течение на времето се одобри, че котка е пробягала сред двамата политици. След това губернаторът-вундеркинд автоматизирано стартира да се счита за по-перспективен претендент в конкуренцията през 2022 година, минимум заради възрастта си, а в този момент, след аленото плискане му предстоят доста тежки договаряния за ориста на партията и - като самата партия слага въпроса – за ориста на Отечеството.

Възможно е опитът на Тръмп за реванш в последна сметка да се сведе до попълване на записките му и приемане на най-голямата за един куфар пенсия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР