Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че съди CNN

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че съди CNN
Коментари Харесай

Тръмп завежда дело за клевета срещу CNN за 475 милиона долара

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че съди CNN и търси обезщетение от 475 милиона $. Тръмп изясни, че искът против телевизионната мрежа е за систематични клюки, в опит да прекрати  всяка негова бъдеща политическа акция, съобщи Асошиейтед прес.

Делото е заведено в Окръжния съд на Съединени американски щати във Форт Лодърдейл, Флорида. То е фокусирано главно върху термина „ Голямата неистина “, употребен във връзка погрешните изказвания на Тръмп за необятно публикувана машинация. Според него тази машинация му е коствала президентските избори през 2020 година против  Джо Байдън. Представители на CNN обявиха, че нямат коментар по делото.

Докато беше президент Тръмп неведнъж атакуваше CNN и това имаше резултат измежду неговите консервативни почитатели. По сходен метод Тръмп е завел каузи против огромни софтуерни компании, само че към този момент реализира дребен триумф. Делото му против Twitter за това, че беше спрян достъпът му до платформата след протеста на Капитолия на 6 януари 2021 година, беше отхвърлено от калифорнийски арбитър по-рано тази година.

Много участници във федерални и локални избори на двете партии, дълъг лист от съдилища, висши някогашни чиновници на акцията и даже самият основен прокурор на Тръмп споделиха, че няма доказателства за изборната машинация, както той твърди. Съдебният иск на Тръмп твърди, че „ Голямата неистина “, фраза с нацистка конотации, е била употребена във връзка с него повече от 7700 пъти по CNN от януари 2021 година „ Целта е да бъде влошена обстановката и дабъдат изплашени и провокирани хората “, сподели той. В изказване от понеделник Тръмп позволи сходни каузи да бъдат заведени и против други новинарски компании. Той сподели, че може също по този начин да предприеме „ подобаващи дейности “ против комисията в Камарата, проверяваща нападението на Капитолия на 6 януари от неговите поддръжници. Делото идва, до момента в който той обмисля евентуална кандидатура за президентския пост през 2024 година

Новият началник на Си Ен Ен Крис Лихт импровизирано на среща преди повече от три месеца, прикани своите новинарски чиновници да се въздържат от потреблението на фразата, защото тя прекомерно непосредствено насочва към напъните на демократите да клеймят някогашния президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР