Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща значително намаляване на

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща значително намаляване на
Коментари Харесай

Как данъчната политика на Тръмп ще повлияе на криптовалутите

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание доста понижаване на налозите, в случай че бъде избран отново, което внезапно контрастира с неотдавнашното предложение за бюджет на президента Джо Байдън, което включва нови и увеличени налози върху финансовите облаги, засягащи крипто вложителите.

Говорейки на избирателен протест на 12 май, Тръмп даде обещание „ “ за всички обществени пластове, в това число междинните, ниските и бизнес класите, като предложи да се понижи оптималната данъчна ставка върху финансовите облаги до 15%.

Предишният данъчен законопроект на Тръмп от декември 2018 година индиректно засегна бранша на криптовалутите, като приложи налога върху финансовите облаги към покупко-продажбите с криптовалути, категорично изключвайки ги от режима на замяна на сходен тип активи според раздел 1031 от данъчния кодекс.

Това значи, че размяната на една криптовалута за друга, като да вземем за пример Биткойн за Етериум , предстои на облагане с налог върху финансовите облаги. Предложените от Тръмп съкращения биха могли да понижат тези данъчни отговорности, което ще бъде от изгода за търговците и вложителите в крипто, като насърчи повече вложения на пазара. Правните нюанси обаче остават от решаващо значение.

Позицията на Тръмп го нарежда като покровител на криптовалутната общественост, контрастирайки с възприеманата от Байдън неприязън към бранша. Този метод има за цел да притегли поддръжка от страна на крипто запалянковците и бизнес вложителите, които се притесняват от нарасналото данъчно облагане и регулаторни тежести при актуалната администрация.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР