Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да
Коментари Харесай

Тръмп с първа публична изява след напускането на Белия дом

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп загатна, че може да се кандидатира за трети път за президентския пост на изборите през 2024 година, заяви Ройтерс.

В първата си тирада след напускането на Белия дом пред Конференцията за консервативно политическо деяние в Орландо, Флорида, Тръмп повтори изказванията си, че е спечелил изборите през 2020 година

Бившият президент още веднъж отхвърли да признае провалянето си на 3 ноември предходната година и насочи остра рецензия към дейностите на президента Джо Байдън. Тръмп порица дейностите на кабинета на Байдън във връзка с граничната сигурност и съобщи: " Те преди малко изгубиха Белия дом. Но кой знае, кой знае, аз може даже да реша да ги победя за трети път. "

След изборното проваляне в Републиканската партия избухна вътрешна борба. Някои фигури като водача на малцинството в Сената Мич Макконъл бързат да изтласкат Тръмп на назад във времето, до момента в който други, като съдружника на Тръмп, сенатора Линдзи Греъм, считат, че бъдещето на партията зависи от силата на свързаната с някогашния президент консервативна база.

В речта си в неделя Тръмп съобщи, че Републиканската партия е единна и че той няма проекти да слага основите на трета партия - концепция, която беше обсъждал със свои съветници през последните месеци. " Ние не слагаме началото на нови партии. Ние имаме Републиканската партия. Тя ще бъде единна и по-силна от когато и да било. Аз няма да учредявам нова партия ", сподели Тръмп.

Резултатите от изследване измежду участници в срещата на Конференцията за консервативно политическо деяние демонстрират мощна поддръжка за Тръмп. 55 % от тях са декларирали, че биха дали своят вот за него на изборите през 2024 година На второ място е губернаторът на Флорида Рон ДеСантис с 21 %.

Подкрепата на Тръмп на конференцията беше толкоз мощна, че участниците откриха негова златна скулптура, а синът му Доналд Тръмп-младши направи игра на думи с абревиатурата на Конференцията за консервативно политическо деяние (CPAC) и я разгласи за " T-PAC " (от Т като Тръмп - б.ред.). Според консултант на някогашния президент неговата краткосрочна цел е да сътвори консервативна политическа организация, която да поддържа претенденти, които следват политиките му.

Тръмп стартира речта си с един час забавяне и съобщи, че желае да избави културата и идентичността на Съединените щати. Той насочи рецензия към новия президент по въпроси като имиграцията, граничната сигурност по границата с Мексико и бавното отваряне на учебните заведения поради пандемията. " Джо Байдън имаше най-катастрофалния първи месец (на мандата) от който и да било президент в актуалната история ", сподели Тръмп.

Последните социологически изследвания демонстрират утвърждение на дейностите на Байдън от много над 50 % от американците.

Белият дом от своя страна сподели ясно, че има желание да пренебрегва речта на Тръмп. " Нашият фокус сигурно не е върху това какво споделя президентът Тръмп " на Конференцията за консервативно политическо деяние, сподели говорителката на Белия дом Джен Саки пред публицисти предходната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР