Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп лансира идеята временно да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп лансира идеята временно да
Коментари Харесай

Тръмп лансира идея да стане временен председател на Камарата на представителите, правилникът не дава

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира концепцията краткотрайно да поеме поста на ръководител на Камарата на представителите след отстраняването с гласоподаване на настоящия ръководител, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Досегашният ръководител на Камарата - републиканецът Кевин Маккарти - беше свален във вторник при историческо гласоподаване в Конгреса след вътрешно партийна борба вследствие на неодобрение на подкрепящи Тръмп конгресмени.

" Бях помолен да приказвам като обединител, тъй като имам толкоз доста другари в Конгреса ", съобщи Тръмп пред телевизия " Фокс нюз ". Ако никой от претендентите не получи задоволително гласове, " ме попитаха дали не бих обмислил да поема президентския пост, до момента в който намерят някой за дълготрайно време, защото аз се кандидатирам за президент ", добави той.

Но някогашната представителка на републиканците Барбара Комсток съобщи пред Си Ен Ен, че Тръмп не може да се кандидатира за поста, защото против него са повдигнати обвинявания по наказателни каузи. " За страдание той не познава разпоредбите на Камарата на представителите, които споделят, че не можеш да си ръководител, в случай че ти е повдигнато обвиняване ", акцентира Комсток. Правилата обаче не изискват ръководителят да е член на Камарата, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Fox News разгласява изследване на Washington Post и ABC, което сочи, че Тръмп би победил Байдън с 10% - 52% на 42%, в случай че изборите бяха през днешния ден. Анкетата е извършена сред 15 и 20 септември измежду 1006 пълнолетни американски жители. Основният проблем за Байдън е възрастта, а преднината на Тръмп измежду младите, като преднината му измежду гласоподавателите под 35 година е 20%.

Тръмп е водещият кандидат за републиканската номинация за президентските избори през 2024 година, само че през март следващата година се чака във Вашингтон да стартира дело против него. Той е упрекнат в опити да промени резултата от изборите през 2020 година след загубата си от демократа Джо Байдън, напомня Агенция Франс Прес.

Адвокатите на Тръмп настояват, че той има имунитет против тези обвинявания.

По-рано експрезидентът публично поддържа своя дълготраен покровител Джим Джордан от щата Охайо за правоприемник на Кевин Маккарти като ръководител на Камарата на представителите.

" Конгресменът Джим Джордан е бил ЗВЕЗДА доста преди да реализира своето извънредно сполучливо пътешестване до Вашингтон, представлявайки 4-и конгресен окръг на Охайо ", написа Тръмп в своята обществена мрежа " Трут соушъл ". " Той ще бъде страховит ръководител на Камарата на представителите и има моята цялостна поддръжка! "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР