Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че може да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че може да
Коментари Харесай

Тръмп вероятно пропуска първия дебат на републиканците

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че може да не взе участие в първичния спор на Републиканската партия за изборите през 2024 година през август. Вместо в него, той може да да организира различно събитие. Като причина за решението си, той цитира преднината си в социологическите изследвания и пристрастието на хостинг мрежата против него.

В телефонно изявление за „ Ройтерс “ Тръмп дава отговор с „ Вероятно не “, когато го попитаха дали ще участва на дебата, който ще бъде хазаин на Fox News в Милуоки на 23 август.

Тръмп назова „ враждебна мрежа “ Fox News, защото не отразявала събитията от акцията му.

Също по този начин вижда малко изгоди в дебатите с претенденти като някогашния губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи, които са надалеч зад него в изследванията.

„ Защо да им давам време да вършат изказвания? Защо да го върша, когато ги повеждам с 50 и 60 точки “, сподели Тръмп.

Дебатът ще бъде първият късмет за гласоподавателите да видят републиканските претенденти за президент да се изправят един против различен.

Припомняме, че националните изследвания непрекъснато демонстрират, че той е любимец в първичната конкуренция за републиканците с огромна разлика.

Проучване на Reuters/Ipsos по-рано този месец сподели, че към 43 % от самоопределящите се републиканци споделят, че Тръмп е техният желан претендент, спрямо 22 %, които са избрали губернатора на Флорида Рон ДеСантис. Кристи има 2 %.

Тръмп си навлече някои рецензии, тъй като преди този момент загатна, че може да пропусне дебата.

Кристи, някогашен съдружник на Тръмп, който в този момент е един от най-яростните му критици, упрекна някогашния президент, че се опасява да се причисли към дебатите от боязън да не загуби преднината си в конкуренцията.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР