Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп категорично е отказал да

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп категорично е отказал да
Коментари Харесай

Тръмп е отказал да осъди своите поддръжници за щурма на Капитолия

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрично е отказал да осъди своите поддръжници за щурма на Капитолия в своя тирада в деня след офанзивата, предадоха ДПА и Трибюн кънтент ейджънси, базирайки се на член на комисията на Камарата на представителите, която проверява безредиците от 6 януари 2021 година.

По информация от видео, оповестено от Илейн Лурия, Тръмп е отказал да прочете няколко фрази от черновата на речта. " Нареждам на министерството на правораздаването да подсигурява, че всички извършители ще бъдат преследвани с цялата суровост на закона. Ние би трябвало да изпратим ясно обръщение – не с благосклонност, а с ПРАВОСЪДИЕ. Правните последствия би трябвало да са бързи и строги ", били изреченията, зачертани от Тръмп.

На осмото си обществено чуване предишния четвъртък комисията за следствие на безредиците на 6 януари показа фрагменти, от които излиза наяве, че Тръмп не е желал да осъди участниците в щурма по време на самото нахлуване. Тя сподели и клипове, на които Тръмп чете тирада на 7 януари и отхвърля да подчертае, че те би трябвало да бъдат осъдени. В фрагментите се вижда, че Тръмп е нервиран и разисква формулировките в речта с присъстващите чиновници, в това число неговата щерка Иванка Тръмп. В един миг той им споделя: " Не желая да споделям, че изборите са завършили " и яростно удря с пестник по масата.

Пат Чиполоне, основният юрист на Белия дом, съобщи пред комисията, че съгласно него Тръмп е трябвало да изложи изрично следствията за бунтовниците. " Според мен той трябваше да изрази доста ясно, че бунтовниците би трябвало да бъдат преследвани и да бъдат задържани ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР