Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пропуснал да съобщи

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пропуснал да съобщи
Коментари Харесай

Доналд Тръмп пропуснал да съобщи за над 100 подаръка, получени от него като президент

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е пропуснал да заяви на способените органи за над 100 подаръка, получени от него по времето, когато е заемал президентския пост.

 

Става дума за дарове, получени от висши задгранични представители и оценени на общо над 250 000 $, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред тези дарове имало комплект от книги, подарени му от китайския президент Си Цзинпин, стикове за голф, получени от някогашния министър председател на Япония Шиндзо Абе, картина, представляваща Тръмп, подарена му от президента на Салвадор Наиб Букеле, копринен килим от узбекистанския президент Шавкат Мирзийоев на стойност 12 000 $ и кинжал с ръкохватка от слонова кост на стойност 35 000 $, получена от управника на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

За някои от подаръците Тръмп освен, че не е съобщил на способените органи, само че в този момент даже те не могат да открият къде се намират тези предмети.

В отчет, съдържащ 15 страници, на демократите от комисията по контрол в Камарата на представителите на Конгреса, се установи, че сходно неинформиране на способените органи имало и по отношение на получени дарове от други членове на семейство Тръмп, включително брачната половинка на Тръмп - Мелания, щерка му - Иванка, и шурей му - Джаред Къшнър.

Къшнър да вземем за пример е получил сабя от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, а Иванка Тръмп е получила плюшено мече на стойност 1200 $ от някогашния австрийския канцлер Себастиан Курц.

В отчета се споделя, че тези разкрития повдигат въпроси дали подаръците може да са били употребявани от непознати държавни управления, с цел да се повлияе на американската политика по време на ръководството на Тръмп.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР