Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е останал без подкрепата

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е останал без подкрепата
Коментари Харесай

Тръмп остана без подкрепата на основни спонсори на републиканците

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е останал без поддръжката на главните спонсори на Републиканската партия за идните избори за президент, оповестява организация Блумбърг.

Организацията " Американци за разцвет ", учредена от едни от най-големите спонсори на републиканците - милиардерите Чарлз и Дейвид Кох, е декларирала, че възнамерява да поддържа различен претендент, който ще има по-големи шансове за победа и " може да поведе страната напред ".

В изказване до чиновници и деятели се отбелязва, че Съединени американски щати би трябвало да преодолеят политическата обстановка, която се разви през последните няколко години, и за тази цел е най-подходящ водач, който ще символизира нова глава в историята на страната.

" Американците демонстрираха, че са подготвени да продължат напред и Americans for Prosperity ще им помогне да го създадат ", се акцентира в документа.

Ден преди този момент Си Ен Ен заяви, че мрежата, обвързвана с милиардера Чарлз Кох, се готви да застане с парите и тежестта си зад един-единствен претендент на републиканците на президентските избори през 2024 година - ход, който може доста да промени образа на Републиканската партия.

По време на мандата си в Белия дом Тръмп постоянно се сблъскваше с представители на Кох, които остро подлагаха на критика комерсиалната и твърдолинейната имиграционна политика на администрацията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР