Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и две от децата му ще дадат показания по щатско разследване за бизнес практиките на компанията им


Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и две от децата му, Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския младши и Иванка Тръмп, се съгласиха да дадат показания по следствие на щата Ню Йорк за неговите бизнес практики. Това заяви Ройтерс, като се базира на правосъдни документи.

Изслушванията ще стартират на 15 юли, само че до 13 юни те могат да изискат от най-висшия съд на щата Ню Йорк, Апелативния съд, да отсрочи в допълнение даването на показания.

До съглашението се стигна, откакто щатски апелативен съд отхвърли настояването на Тръмп да избегне даването на показания. Тръмп и децата му твърдяха, че даването на показания в гражданското следствие би нарушило конституционните им права, защото думите им могат да бъдат употребявани в обвързваното наказателно следствие, водено от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

Главната прокурорка на щата Ню Йорк Летисия Джеймс съобщи, че нейното следствие, траяло над три години, е разкрило доказателства, че " Организацията Тръмп " - която ръководи хотели, голф стадиони и други недвижими парцели по целия свят - е предоставила погрешни данни за активите си, с цел да получи облаги като преференциални заеми и данъчни облекчения. Тръмп, републиканец, отхвърля да е направил нарушаване и приканва че следствието е политически стимулирано. Джеймс е демократка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР