Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес заяви, че е

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес заяви, че е
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че е разследван за опитите да отмени резултата от изборите през 2020 г.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през днешния ден съобщи, че е получил писмо от специфичния прокурор Джак Смит, в което се показва, че той е обект на следствие на уголемен правосъден състав по отношение на напъните за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година, съобщи " Ройтерс ".

Ако това е по този начин, то ще съставлява най-ясният знак досега, че Тръмп може да бъде изправен пред федерални наказателни обвинявания, произлизащи от неговите старания да остане на власт, откакто загуби изборите от своя противник, настоящия президент Джо Байдън.

Длъжностни лица са свидетелствали, че през последните месеци от ръководството си Тръмп ги е притискал с неоснователни изказвания за необятно публикувани изборни измами. Негови поддръжници с цел да попречат на Конгреса да удостовери успеха на Байдън.

Смит " изпрати писмо (отново, това беше в неделя вечер!), в което декларира, че съм ЦЕЛ на следствието на Разширения правосъден състав по отношение на 6 януари ", написа Тръмп в своята обществена мрежа " Трут сошъл ".

Тръмп, който е главен кандидат за републиканската номинация да се изправи против демократа Байдън на изборите през 2024 година, предишния месец в нелегално задържане на документи за националната защита, откакто напусна поста през 2021 година и в скрит план за възпрепятстване на напъните на държавното управление да възвърне контрола си върху тях.
Смит управлява обвиняването и по това дело.

В рамките на следствието на изборите през 2020 година Разширеният правосъден състав във федералния съд във Вашингтон е изслушал свидетелски показания от високопоставени някогашни чиновници на администрацията на Тръмп, някогашния юрист на Белия дом Пат Чиполоне и вицепрезидента на Тръмп Майк Пенс.

 Защо на Болсонаро беше неразрешено да се кандидатира в Бразилия, а Тръмп ще може в Съединени американски щати Защо на Болсонаро беше неразрешено да се кандидатира в Бразилия, а Тръмп ще може в Съединени американски щати

В обявата си в обществената мрежа " Трут сошъл " Тръмп съобщи, че офисът на Смит е му е дал " доста къс период от 4 дни ", с цел да се яви пред Разширения правосъден състав в границите на следствието.

Тръмп е първият някогашен президент, на който в миналото е повдигано обвиняване, напомня " Ройтерс ".

В допълнение към обвиняванията по делото за класифицирани документи, Тръмп в щата Ню Йорк за подправяне на бизнес документи за заплащане на порнозвездата Сторми Даниълс, с цел да купи мълчанието ѝ преди изборите през 2016 година за полов контакт, който тя е удостоверила, само че той отхвърля.

Тръмп пледира почтен и по двете каузи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР