Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде показания пред съда

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде показания пред съда
Коментари Харесай

Тръмп за делата срещу него: Целта е да се попречи на кандидатурата ми за президент

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде показания пред съда в Ню Йорк по гражданско дело против него. Този път то е за .
Бившият американски президент е упрекнат в неведнъж завишаване на цената на негови парцели, за обезпечаване на преференциални заеми. Според прокуратурата цената на парцелите е повишена с над 2 милиарда $. Съдията по делото Артър Енгорън към този момент постанови, че оценките на противоречивите парцели, които Тръмп е оповестил, са манипулирани.   В правосъдната зала някогашният президент се отбрани и съобщи, че съдържащите се в желае оценка на парцелите му са неточни. В залата той назова делото „ безумно “, като съгласно него задачата на процеса е да се попречи на кандидатурата му за президентските избори идната година.
Процесът в Ню Йорк се чака да продължи до декември, резултатът от него не крие заплаха Тръмп да влезе в пандиза. Ако бъде приет за отговорен, той може да заплати санкция до 250 млн. $, както и да получи възбрана да прави бизнес в Ню Йорк.

Не такава е обстановката с останалите каузи против него, две от които за опитите му да анулира изборните резултати от 2020 година Тръмп има и наказателни обвинявания за хипотетична корист с класифицирани документи. Той  по всички обвинявания.

Процесите по всички тези обвинявания се чака да се развият редом с изборната акция за Белия дом идната година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР