Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде жалба срещу племенницата

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде жалба срещу племенницата
Коментари Харесай

Тръмп обвини в заговор в. "Ню Йорк таймс" и племенницата си

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде тъжба против племенницата си Мери и вестник " Ню Йорк таймс ".

Жалбата, съдържаща 27 страници, е подадена в правосъден окръг Дъчес в щата Ню Йорк. В нея вредите, които е понесъл Тръмп, са оценени на 100 милиона $.

Той упреква вестника и племенницата си в скрит план, посредством който са се с негови данъчни документи и са разгласили през 2018 година следствие, с помощта на което медията по-късно завоюва премията Пулицър.

В жалбата трима публицисти от " Ню Йорк таймс " - Сюзан Крейг, Дейвид Барстоу и Ръсел Бютнър - са упрекнати, че са водили огромен кръстоносен поход, с цел да получат поверителни фискални документи, свързани с Доналд Тръмп. В жалбата се споделя, че публицистите са били стимулирани от персонална вендета и от злоумишлен скрит план и че са употребявали документите като средство, с цел да легитимират оповестените си публикации.

Разследването на " Ню Йорк таймс ", донесло на изданието през 2019 година Пулицър, оборва изказванията на Тръмп, че самичък е натрупал положението си. В публикацията се твърди, че в реалност Тръмп е получил от татко си в продължение на няколко години сума, еквивалентна на сегашните 413 милиона $, която частично е била трансферирана посредством фиктивна компания, което е разрешило на двамата да избегнат заплащането на налози.

Тръмп още тогава назова публикацията " офанзива ", само че данъчната администрация на щата Ню Йорк стартира следствие след публикуването й. Министерството на правораздаването също така разпореди на министерството на финансите да даде данъчните заявления на Тръмп, поискани от комисия в Камарата на представителите. Става дума за заявления за шестте години, предшестващи идването на Тръмп на власт през 2017 година

В жалбата на Доналд Тръмп се твърди, е публицистите от " Ню Йорк таймс " са преследвали племенницата му Мери и са я убедили да изнесе поверителни документи, съхранявани от юриста му, и да ги съобщи на вестника.

В жалбата се споделя, че Мери Тръмп е нарушила съглашение за неразпространение на информации, подписано през 2001 година след споразумяване на наследството на татко й.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР