Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че американците трябва

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви, че американците трябва
Коментари Харесай

Обама призова американците да отхвърлят "лидери, насаждащи страх и омраза"

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама съобщи, че американците би трябвало да отхвърлят уверено реториката на всеки водач, който насажда боязън и ненавист, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Докато всички ние не се надигнем и не тропнем с крайник пред длъжностните лица, отговарящи за изменението на законите за оръжията, тези нещастия ще продължат да се повтарят, написа Обама. Той добави, че не трябва да се разрешава расистките възгледи да се трансфорат в норма.

Това е първото обществено изказване на Обама след всеобщите убийства в Тексас и Охайо и в него не бе упоменат Доналд Тръмп. Снощи президентът опита да смекчи рецензиите против себе си, че с думите си подхранва сходни случаи на принуждение, като осъди белия расизъм и теорията за превъзходството на бялата раса.

Двайсет и двама души бяха убити в събота в Ел Пасо, Тексас. Още девет починаха в неделя в Дейтън, Охайо. Нападателят в Ел Пасо е разгласил расистки текст преди офанзивата, споделят следователи. Мотивът на стрелеца в Дейтън, умрял при офанзивата, е неразбираем към този момент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР