Бившият президент на Сантос Марсело Тейшейра сподели своите спомени от

...
Бившият президент на Сантос Марсело Тейшейра сподели своите спомени от
Коментари Харесай

Как 1 млн. долара убедиха Неймар да не ходи в Реал Мадрид

Бившият президент на Сантос Марсело Тейшейра показа своите мемоари от детските години на Неймар, когато той беше в клуба му. Не е загадка, че като 14-годишен нападателят прави няколко тренировки въз основата на Реал Мадрид, само че след това се завръща в родината си, с цел да бъде изплатен от Барселона по-късно. В момента Ней желае да си тръгне от Пари Сен Жермен и двата испански колоса са единствените действителни дестинации все още.

“Неймар беше извънредно впечатлен от видяното в Реал, а и клубът искаше да го вземе. Това беше през 2006 г.”, описа Тейшейра пред AS.

“Успяхме да се свържем с татко му и да предложим професионален контракт, съгласно който те щяха да вземат 1 млн. $ - продължи някогашният необут на бразилците. - Те се съгласиха доста елементарно. Всички към мен ми споделяха, че съм вманиачен, само че пък всички знаехме, че Неймар е друг. За Сантос беше доста значимо да го задържи.”

През 2013 година Сантос продаде гения на Барселона против над 80 млн. евро. Родителите на Ней пък взеха 40 млн. евро бонус, като по-късно въпросната договорка беше разследвана по съмнение в машинация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР